Γεωργιάδης: Δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δε θα υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

«Θεωρώ απολύτως δεδομένο ότι δε θα έχουμε θερμό επεισόδιο και δε θα γίνει τίποτα άλλο πέρα από την επιθετική ρητορική της Τουρκίας. Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρότερη από ό,τι δύο χρόνια πριν και η Τουρκία πολύ πιο αδύναμη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εξωτερική του πολιτική έχει στριμώξει πολύ τον Ερντογάν και αυτό δεν του αρέσει», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.

Σε ό,τι αφορά στην επιδότηση των καυσίμων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια. «Οι προθεσμιακές αγορές προβλέπουν αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Όσο ο πόλεμος διαρκεί και οι κυρώσεις των ευρωπαϊκών κρατών σκληραίνουν έναντι της Ρωσίας και άρα αφαιρείται ρωσικό πετρέλαιο από την παγκόσμια αγορά, υπάρχει μικρότερη προσφορά και η ζήτηση παραμένει υψηλή -μπορεί και υψηλότερη αφού και οι ποσότητες φυσικού αερίου είναι μικρότερες- οι τιμές των καυσίμων θα αυξάνονται», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, ωστόσο άπειρα περιθώρια -κατά τον τρόπο που νομίζουν κάποιοι- δεν υπάρχουν. Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένους δημοσιονομικούς περιορισμούς και η ιδέα ότι υπάρχουν κάπου κρυμμένα λεφτά που μπορεί το κράτος να ξοδεύει ασταμάτητα και αλόγιστα, δεν είναι πραγματική», πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.