Επικοινωνία Δένδια-Μπλίνκεν για Τουρκία και τάνκερ

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν για τη συμπεριφορά της Τουρκίας και τα τάνκερ στον Κόλπο είχε ο Νίκος Δένδιας.

«Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Οικονόμου: Απρόκλητη και παράνομη ενέργεια το ιρανικό ρεσάλτο στα ελληνικά τάνκερ

«Εντελώς απρόκλητη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Ο κύριος Οικονόμου απέφυγε οποιαδήποτε συσχέτιση της κίνησης του Ιράν με το θέμα του ρωσικού τάνκερ που δεσμεύτηκε ανοιχτά της Καρύστου. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει σε όλα τα διεθνή φόρα τους εταίρους και τους συμμάχους μας, έχουν ενημερωθεί όλα τα πλοία που πλέουν στη γύρω περιοχή, έτσι ώστε να προσαρμοστούν σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και πραγματικότητα που διαμόρφωσε αυτή η απαράδεκτη τακτική της ιρανικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για μία εντελώς απρόκλητη και παράνομη ενέργεια και για αυτό από την πρώτη στιγμή λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», τόνισε ο ίδιος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.