Παρίσι: Αύριο η πρώτη συνάντηση του Δένδια με την νέα ΥΠΕΞ της Γαλλίας

@ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου το απόγευμα της Παρασκευής θα συναντηθεί με τη νέα Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά (Catherine Colonna).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη αυτή είναι σημαντική και από άποψης συμβολισμού, καθώς πραγματοποιείται αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία μετά την Αθήνα θα μεταβεί στην Άγκυρα.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως και της σημερινής επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Κύπρο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στη νέα αρχιτεκτονική ευρωπαϊκής ασφαλείας, στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και στις εξελίξεις σε Λιβύη και περιοχή Σαχέλ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και των αντιπροσωπειών τους, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, γύρω στις 20:30 ώρα Ελλάδος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.