Οι μεγαλύτερες τραγωδίες σε γήπεδα ποδοσφαίρου τα τελευταία 40 χρόνια

© Youtube

Τουλάχιστον 125 έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην πόλη Μαλάνγκ της Ινδονησίας, μετά την εντός έδρας ήττα 3-2 που γνώρισε η Αρέμα από την Περσεμπάγια Σουραμπάγια.

Αυτές είναι μερικές από τις μεγάλες τραγωδίες σε γήπεδα ποδοσφαίρου τα τελευταία 40 χρόνια:

Οκτώβριος 1982, Ρωσία

Φίλαθλοι συνεθλίβησαν καθώς έφευγαν από τον αγώνα για το Κύπελλο UEFA μεταξύ της Σπαρτάκ και της ολλανδικής Χάρλεμ στο «Λουζνίκι». Ο αριθμός των ανθρώπων που συνεθλίβησαν και πέθαναν σε μια έξοδο του γηπέδου θα μπορούσε να φτάνει τους 340.

Μάιος 1985, Βρετανία

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς στις εξέδρες του σταδίου «Βάλεϊ Παρέιντ» στο Μπράντφορντ, κατά τη διάρκεια αγώνα της τρίτης κατηγορίας με τη Λίνκολν Σίτι.

Μάιος 1985, Βέλγιο

39 οπαδοί πέθαναν και περισσότεροι από 600 τραυματίστηκαν σε επεισόδια πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ στο «Χέιζελ».

Απρίλιος 1989, Βρετανία

96 οπαδοί της Λίβερπουλ συνθλίβονται μέχρι θανάτου στο στάδιο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ, πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μάιος 1992, Γαλλία

Μια κερκίδα στο στάδιο της Μπαστιά κατέρρευσε σκοτώνοντας 18 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 2.300.

Μάιος 2001, Γκάνα

Περίπου 126 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια στο κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Άκρα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.