Netflix: Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη δημιουργία του Spotify στο «The Playlist» [vid]

@Netflix – Youtube

Η νέα μίνι σειρά του Netflix, «The Playlist», παρουσιάζει την πορεία δημιουργίας του Spotify, από τη σύλληψη της ιδέας στη Σουηδία μέχρι την παγκόσμια επιτυχία. Ταυτόχρονα δείχνει όλα τα εμπόδια και τα προβλήματα που προέκυψαν, προτού η εφαρμογή γίνει ευρέως διαδεδομένη.

Μέσα από τη νέα σειρά του Netflix γνωρίζουμε τον Σουηδό νεαρό επιχειρηματία Daniel Ek και τον συνεργάτη του Martin Lorentzon.

Σε μία εποχή που η μόνη πρόσβαση σε δωρεάν μουσική για download ήταν μέσω παράνομων website, o Daniel Ek είχε μία επαναστατική ιδέα. Στόχος του ήταν ο κόσμος να σταματήσει να βασίζεται πια σε τέτοιου είδους website. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει μία streaming πλατφόρμα, στην οποία όλα τα τραγούδια θα ήταν διαθέσιμα δωρεάν.

Αυτό βέβαια γέννησε πολλά προβλήματα και έφερε στην επιφάνεια αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ εταιρειών όπως η Apple και η Google. Οι δύο αυτές εταιρείες είχαν πλέον να αντιμετωπίσουν την άνοδο μίας νέας εφαρμογής που θα άλλαζε για πάντα τον κόσμο της μουσικής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλές δισκογραφικές εταιρείες στην αρχή αρνήθηκαν κατηγορηματικά να συνεργαστούν μαζί του, διότι πίστευαν πως πρόκειται για άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια «πειρατικής» διακίνησης της μουσικής.

Η νέα σειρά «The Playlist» αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 13 Οκτωβρίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.