Ν. Δένδιας από Αίγυπτο: «Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Mε τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι

Ξεκάθαρο μήνυμα κατά της τουρκικής επιθετικότητας έστειλε την Κυριακή (9/10) από την Αιγύπτο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στα πλαίσια της συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίο συζήτησαν σειρά θεμάτων όπως οι διμερείς σχέσεις αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις σε Αιγαίο, Μέση Ανατολή και Λιβύη.

«Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν υποσκάπτουμε την ασφάλεια της περιοχής» ανέφερε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη «να απαντήσει σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας».

Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι η Τουρκία εκβιάζοντας την Λιβύη προσπαθεί να δικαιολογήσει ένα τερατούργημα. «Η πρόσφατη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας παραβιάζει τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών. Επαναλαμβάνω ότι οι προσωρινές κυβερνήσεις δεν μπορούν να πράξουν διεθνής συμφωνία κανενός είδους», δήλωσε ο κ. Δένδιας και συνέχισε:

«Η εντολή της κυβέρνησης της Λιβύης έχει λήξει εδώ και καιρό και δεν αντιπροσωπεύει τον λαό της Λιβύης». Η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταραχώδη κατάσταση στην Λιβύη. Χαίρομαι που αναγγέλλω όλοι οι εμπλεκόμενοι και η ΕΕ έχουν καταγγείλει το μνημόνιο που δεν έχει καμία νόμιμη βάση», σημείωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.