Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την Κιβωτό του Κόσμου – Τι σκέφτεται η κυβέρνηση

©EUROKINISSI

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις δομές προστασίας παιδιών και την Κιβωτό του Κόσμου θα διεξαχθεί σήμερα στις 9:30.

Μετά το σοκ που προκάλεσαν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυσες συμπεριφορές σε βάρος παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου , πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τις όποιες αποφάσεις με ευαισθησία και προσοχή για τα παιδιά που παραμένουν στις δομές.

Παράλληλα, στόχος είναι να εξεταστεί και η λειτουργία της Κιβωτού και η προστασία των παιδιών ενόσω είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα.

Στην κυβέρνηση θέλουν να εξετάσουν το πλαίσιο και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση της προστασίας των παιδιών όσο θα διαρκέσει η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών στη δομή.

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες πρώην τροφίμων για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό συγκλονίζουν για όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΜΚΟ με θύματα ανηλίκους σε διάφορες δομές ανά την χώρα.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο να αντικατασταθεί το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο από ένα μεταβατικό σχήμα με κρατικούς λειτουργούς μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και εφόσον είναι απαραίτητο να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση προκειμένου η λειτουργία να συνεχιστεί υπό νέο πλαίσιο.

Κατά την σύσκεψη θα εξεταστεί το πλαίσιο λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου το διάστημα που λαμβάνουν χώρα οι εισαγγελικές ενέργειες με γνώμονα την εξασφάλιση της προστασίας των παιδιών χωρίς να κινδυνεύσει η στέγαση τους και η παροχή των απαραίτητων αγαθών για την διαβίωση τους στη δομή.

Αναμένεται η εντατικοποίηση του ελέγχου στην Κιβωτό του Κόσμου με τη συμμετοχή κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου όσον αφορά τα παιδιά που μένουν σε αυτή, ενώ θα ελεγχθεί όλη η διοικητική δομή και λειτουργία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.