Βίντεο-ντοκουμέντο: Το πειρατικό ρεσάλτο των Ιρανών κομάντος στα δύο ελληνικά τάνκερ

© Franco Peppe/ Marine Traffic.com

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, τα ιρανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι φαίνεται η επιχείρηση κατάληψης των ελληνικών τάνκερ στον Περσικό κόλπο.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται η προσγείωση των Φρουρών της Επανάστασης στο ένα πλοίο και η αιχμαλώτιση του πληρώματος του.

Παρά το γεγονός ότι όσοι επέβαιναν στο τάνκερ είναι καλά στην υγεία τους, ο τρόμος τους κυρίευσε κατά τη διάρκεια της πειρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι την καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο κ. Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Νίκο Δένδια, στην οποία του μετέφερε την καταδικαστική στάση των ΗΠΑ ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τα πλοία και τα πληρώματά τους. Ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι η παρενόχληση πλοίων από το Ιράν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παγκόσμια οικονομία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία αρχείου

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.