Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη

©EPA/ALAA BADARNEH

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε σήμερα ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ναμπλούς.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για δύο νεκρούς Παλαιστινίους: τον Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, υψηλόβαθμο αξιωματούχο των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα, ένοπλου κλάδου της οργάνωσης Φατάχ του Μαχμούντ Αμπάς, και έναν άλλο μαχητή.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν πως πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον μιας κατοικίας στην οποία βρισκόταν ο Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, τον οποίο οι ισραηλινές αρχές θεωρούν ύποπτο για επιθέσεις.

«Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν με ταραχοποιούς, οι οποίοι εκτόξευσαν πέτρες και εκρηκτικά εναντίον των (ισραηλινών) δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν ανοίγοντας πυρ. Υπήρξαν τραυματίες (Παλαιστίνιοι). Οι δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη και δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο στρατός.

Τραυματίσθηκαν επίσης 40 Παλαιστίνιοι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.