Δένδιας σε Ζελένσκι: Η Ελλάδα συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία

©Nikos Dendias – Twitter

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε απόπειρα αλλαγής των συνόρων από δυνάμεις του αναθεωρητισμού, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δένδιας: Εγκλήματα πολέμου οι επιθέσεις κατά αμάχων

Νωρίτερα, εγκλήματα πολέμου κατήγγειλε ο Νίκος Δένδιας από το Κίεβο, όπου συναντήθηκε σε καταφύγιο με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς ήχησαν σειρήνες. Οι υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης και παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Η πόλη και η υπόλοιπη χώρα γίνονται καθημερινά στόχος βίαιων επιθέσεων. Με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων άοπλων, αθώων ανθρώπων. Η Ελλάδα καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις, με τον σαφέστερο τρόπο. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Πρόσθεσε ότι για την Ελλάδα, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των λαών «είναι το ιερό ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής». Ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε ανθοδέσμη στο μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας στο Κίεβο, μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.