Δένδιας: Όχι γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Εξετάσαμε τις διμερείς μας σχέσεις, που εκτείνονται στον χρόνο με φωτεινά και μελανά σημεία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις κοινές δηλώσεις του με την Γερμανίδα υπουργό, Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο Νίκος Δένδιας έστειλε το μήνυμα ότι το παράδειγμα του αναθεωρητισμού στην Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει, καθώς επόμενο θύμα του μπορεί να είναι η Ελλάδα.

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε το θέμα της παράδοσης γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, λέγοντας ότι κινδυνεύει να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας χώρας που έχει εκδώσει απειλή πολέμου σε βάρος της Ελλάδας, που παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους της ΕΕ, μιας χώρας που κονιορτοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου.

Έθεσε στην Αναλένα Μπέρμποκ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας πως η Ελλάδα θα ήθελε η ανάληψη ευθύνης να είναι ολόκληρη: «Για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ανοικτό.Η ρύθμιση είναι για εμάς θέμα αρχής και εκτιμούμε ότι θα είναι αμοιβαία επωφελής».

Μπέρμποκ: «Δεν τα κάναμε όλα σωστά»

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αναφερόμενη στους γερμανικούς χειρισμούς κατά την περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης παραδέχτηκε πως «δεν τα κάναμε όλα σωστά την περίοδο της κρίσης».

Είπε πως: «Νομίζαμε ότι γνωρίζαμε καλύτερα τις απαντήσεις στα προβλήματά σας και ακούγαμε λιγότερο. Μάθαμε περισσότερο και προτιθέμεθα να επουλώσουμε τα τραύματα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.