Δένδιας: Η συμπεριφορά της Άγκυρας έχει εγκλωβίσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ EUROKINISSI


Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που συμβαίνει», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι θέμα νησιών δεν είχε τεθεί ποτέ. Δυστυχώς, πρόσθεσε, αν υπάρχει κάτι κακό είναι ότι εγκλωβίζεται και η Τουρκία και η τουρκική κοινή γνώμη.

 Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, «από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και μετά, η τουρκική ηγεσία έχει κάνει επιλογές που δεν αφήνουν κανένα πεδίο συνεννόησης». Παρατήρησε ωστόσο, ότι έχει δημιουργηθεί ένα επίπεδο διεθνούς αντίδρασης.

Τόνισε ότι ο ίδιος ήταν πολύ υπέρ αυτής της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βόσπορο. «Η εικόνα που έλαβα ήταν ότι είχε πάει εξαιρετικά, αλλά το τι συνέβη μετά τη συνάντηση, από πλευράς Τουρκίας, μου είναι παντελώς αδύνατον να το ιχνηλατήσω», είπε ο κ. Δένδιας.

    Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι η συμπεριφορά της ‘Αγκυρας έχει εγκλωβίσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, «παρά τις απεριόριστες ευκαιρίες που τους δώσαμε». Για το τουρκολιβυκό μνημόνιο είπε ότι εγκλωβίζει σε συνεχή πορεία σύγκρουσης με την Αίγυπτο. Γιατί, αναρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, κάποιος στην Τουρκία που βλέπει μακριά , να επιλέξει αυτή τη στρατηγική, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδα και επικίνδυνες ατραπούς; .

Τέλος, αναφέρθηκε στο δόγμα επί Κωνσταντίνου Καραμανλή , που ήταν η αναλογία 7 προς 10 (υπέρ της Τουρκίας). Πλέον, υπογράμμισε, έχει γίνει 10 προς 0 υπέρ της Ελλάδας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.