Δένδιας: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

©ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στο δείπνο εργασίας της Διάσκεψης για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και υπουργοί από περίπου 40 χώρες καθώς και εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς. Ο υπουργός υπογράμμισε την ελληνική συνεισφορά, προσθέτοντας ότι η χώρας μας θα είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας Ignazio Cassis. O τελευταίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε επίσης με τον Κροάτη ομόλογό του, Gordan Grlić-Radman, με τον οποίο συζήτησε για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Δανό ομόλογό του Jeppe Kofod, τον οποίο συλλυπήθηκε για το εγκληματικό συμβάν στην Κοπεγχάγη.

Με αφορμή την ένταξη της Δανίας στην ΚΠΑΑ, εξέτασαν εν συντομία το ζήτημα της επικείμενης ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δυο αυτές χώρες.

Ο κ. Δένδιας απηύθυνε πρόσκληση στην υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Ολλανδίας, κυρία Liesje Schreinemacher, να επισκεφθεί την Αθήνα. Τέλος, ο ΥΠΕΞ είχε την πρώτη του συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Λιχτενστάιν, Dominique Hassler.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.