Δένδιας: Ενημέρωση των κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

©ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων, καθώς και τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στόχος του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι να τους ενημερώσει σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών άρχισε στις 10:00 το πρωί με τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο. Συνεχίστηκε στις 10:45 με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, στις 11:30 με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Γιώργο Μαρίνο, στις 12.00 με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη, στις 12:30 με τους εκπροσώπους του ΜΕΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα και Δημήτρη Λιάπη, στις 13:00 με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και στις 13:45 με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη.

Σε ένα ήσυχο καλοκαίρι στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών προσβλέπει η Αθήνα, μετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη.

Τα μηνύματα που εστάλησαν προς την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρα. «Στο πεδίο δεν θα έχουμε κάποια κινητικότητα και δεν θα έχουμε ξανά μία επανάληψη του καλοκαιριού του 2020», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Η ελληνική αποστολή μετέβη στην ισπανική πρωτεύουσα προετοιμασμένη, δίχως τελικά να χρειαστεί να αντιδράσει σε κάποια πρόκληση του Ερντογάν. Ο τελευταίος περιορίστηκε αυστηρά στην ατζέντα που υπήρχε.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι οι περισσότερες κινήσεις του Ερντογάν απευθύνονται στο εσωτερικό ακροατήριο. «Αυτό νομίζω ότι κάτι λέει, κατά το πόσο τα επιχειρήματα αυτά μπορούν πραγματικά να σταθούν σε διεθνές περιβάλλον, όπως αυτό του ΝΑΤΟ ή είναι τελικά είναι μια επιχειρηματολογία η οποία σκοπεύει περισσότερο στην εσωτερική κοινή γνώμη και όχι σε μία συμμαχία χωρών που θα πρέπει σκέφτονται και να αντιλαμβάνονται την ασφάλεια με τον ίδιο τρόπο όπως είναι το ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.