Δένδιας: Ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις κινήσεις της Τουρκίας

©ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μίλησε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο και ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις κινήσεις της Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει κλιμακωθεί σε ρητορικό επίπεδο και επί του πεδίου. Μίλησε για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, που εκφράζεται με απειλές και με αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε όσους ήδη καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας, σημειώνοντας πως είναι σκόπιμο όλα τα κράτη – μέλη να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις υπεπρήσεις και τις παραβιάσεις, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Δεν έμεινε ασχολίαστη και η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ιδιαίτερα στον Έβρο, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε και για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών κατέληξε λέγοντας ότι εκφράζεται ανησυχία για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, γι’αυτο και, κατά τον ίδιο, η επιτάχυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής ορισμένων κρατών καθίσταται επιτακτική.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.