Δένδιας: Εγκλήματα πολέμου οι επιθέσεις κατά αμάχων

©ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI

Εγκλήματα πολέμου κατήγγειλε ο Νίκος Δένδιας από το Κίεβο, όπου συναντήθηκε σε καταφύγιο με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς ήχησαν σειρήνες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης και παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Η πόλη και η υπόλοιπη χώρα γίνονται καθημερινά στόχος βίαιων επιθέσεων. Με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων άοπλων, αθώων ανθρώπων. Η Ελλάδα καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις, με τον σαφέστερο τρόπο. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Πρόσθεσε ότι για την Ελλάδα, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των λαών «είναι το ιερό ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής». Ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε ανθοδέσμη στο μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας στο Κίεβο, μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα, τον πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο, και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.