Δένδιας: «Δημιουργούμε Ιατρεία Εμβρυϊκής Ιατρικής σε 8 χώρες»

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού, ένα ακμαίο κομμάτι του Ελληνισμού, όπως ξέρουμε κατά παράδοση, είναι ο Ελληνισμός της Διασποράς, ο οποίος διαπρέπει», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, μετά την παρασημοφόρηση του διακεκριμένου Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής του King’s College Λονδίνου και του University College Λονδίνου, Κύπρου Νικολαΐδη..

«Ένα τέτοιο άξιο τέκνο του Ελληνισμού, που ζει, δραστηριοποιείται και υπηρετεί την κοινωνία στην Αγγλία, είχα τη μεγάλη τιμή να παρασημοφορήσω σήμερα εξ ονόματος της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της κας Σακελλαροπούλου. Και θα ήθελα να πω, από την πλευρά της Κυβέρνησης, ότι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το έργο που ο Κύπρος Νικολαΐδης παρέχει στην παγκόσμια κοινότητα.

Είναι ίσως ο πρώτος, και πιο γνωστός, καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στον πλανήτη. Έχει σώσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παιδιών. Έχει τιμήσει την Κύπρο, έχει τιμήσει τον Ελληνισμό, έχει τιμήσει την Ελλάδα.

Και επίσης μαζί, υπό την σκέπη της Hellenic Aid, διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Έχουμε επιλέξει οκτώ χώρες, στις οποίες θα δημιουργηθούν Ιατρεία Εμβρυϊκής Ιατρικής για να βοηθήσουμε τις μητέρες και τα παιδιά των χωρών αυτών. Και σε αυτά τα οκτώ Ιατρεία, την κάλυψη της δαπάνης των οποίων έχει αναλάβει καθολικά το Ίδρυμα του Κύπρου Νικολαΐδη, θα κυματίζει η ελληνική σημαία. Σαν τεκμήριο προσφοράς της πατρίδας μας και του Κύπρου Νικολαΐδη στην παγκόσμια κοινότητα.

Επαναλαμβάνω, είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είχα τη χαρά να τον παρασημοφορήσω σήμερα», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.