Δένδιας: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Άγκυρας

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Αθήνα δεν θα πέσει στην παγίδα της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Αναφορικά με τα σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Θα πρότεινα να μείνουμε στη σοφή απάντηση που δόθηκε χθες από ελληνικής πλευράς. Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο ή να μπούμε στην διαδικασία απαντήσεων».

Πρόσθεσε ότι στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο δεν ειπώθηκε κάτι εκτός ορίων των, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Εμείς δεν ακολουθούμε την οξύτητα, ούτε αντιδρούμε με τρόπο που θα επιβάλει η άλλη πλευρά. Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης, αν το κρίνουμε, θα οξύνουμε επειδή η ελληνική κυβέρνηση το αποφασίζει», υπογράμμισε.

Η τουρκική προκλητικότητα αποτελεί απόλυτη τεκμηριώση των ελληνικών επιχειρημάτων, «επιβεβαιώνει αυτά που λέμε», σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά με τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών είπε: «διάλογος με καθεστώς ύβρεων, έχει μια δυσχέρεια, για να το πω κομψά». Κάτέληξε λέγοντας ότι δεν ζούμε την καλύτερη φάση στα ελληνοτουρκικά. «Είχαμε την προσδοκία ότι θα μαπίναμε σε φάση μη όξυνσης, αλλά οι προσδοκίες δεν επαληθέτηκαν. Εμείς δεν θα ανεχθούμε την παραβατικότητα, θα υπερασπιζόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και θα προβάλουμε την τουρκική παραβατικότητα για να δείξουμε στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα απειλείται», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.