Δένδιας: Δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοικτή στο διάλογο και πως «δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, ούτε είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση στο ρητορικό επίπεδο», εξέπεμψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Το μήνυμα αυτό ήρθε σε κοινή δήλωση με τον Ιρλανδό ομόλογό του ,Σάιμον Κόβενι, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα. Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως «η Ελλάδα επιθυμεί πάντοτε μείωση της έντασης και να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας». «Θα υπερασπιστούμε πάντοτε τις θέσεις μας και τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας συμφέροντα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», πρόσθεσε, την ώρα που συνεχίζεται η τουρκική επιθετικότητα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Ιρλανδό ομόλογό του για όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο. «Η Ιρλανδία καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά και τα δύο. Άλλωστε έχει μια πολύ μεγάλη θετική συνεισφορά στη διαμόρφωση της UNCLOS και ιδιαίτερα στα ζητήματα των θαλασσίων συνόρων, της υφαλοκρηπίδας, των δικαιωμάτων των βραχονησίδων», σημείωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Ιρλανδό ομόλογό του για τη στάση της Ιρλανδίας στο Κυπριακό. «Η συμβολή σας, μέσω της συμμετοχής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι ιδιαίτερης σημασίας» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδια αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις, επισημαίνοντας πως υπάρχουν διαχρονικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, συζήτησαν για την πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών

Αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινή θέση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.