Χατζηδάκης: Τρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Τρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι μετά από 12 χρόνια «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις από 1-1-2023.

Το ποσοστό της αύξησης των συντάξεων καθορίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου, με αυτά τα δύο προστίθενται και διαιρούνται διά δύο, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Το συμπέρασμα είναι κατόπιν αυτού ότι καθώς και το ένα μέγεθος και το άλλο θα είναι σημαντικά και οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι σημαντικές», σημείωσε και πρόσθεσε πως η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει αυξήσεις σημαντικές στις τσέπες. Φια ένα μέρος των συνταξιούχων, οι αυξήσεις θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά, συμπλήρωσε.

Θα υπάρξει αυτόματη αύξηση συντάξεων για όσους συμπληρώνουν τριάντα χρόνια εργασίας, με τον υπουργό να υπογραμμίζει ότι είναι «η λεγόμενη τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση. Είναι διόρθωση αδικίας του νόμου Κατρούγκαλου».

Τρίτη ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, από την οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα ωφεληθούν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους.

«Σας λέω ότι πρέπει να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα… ποιος ξέρει πως θα εξελιχθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Πως θα εξελιχθεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», τόνισε και πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.