Χατζηδάκης: Παραγραφή χρεών στη δεκαετία

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Οι παραγραφές των οφειλών στην εφορία κατεβαίνουν από την 20ετία στην 10ετία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Διευκρίνισε, ότι μιλάμε για παραγραφή οφειλών οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί μέσα σε μια 10ετία από τον ΕΦΚΑ. Εάν παραγράφονταν και οφειλές που έχουν αναζητηθεί υπάρχει ο ηθικός κίνδυνος να μην πληρώνει κανένας και θα κατέρρεε το ασφαλιστικό σύστημα, σημείωσε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η εναρμόνιση των οφειλών της ΑΑΔΕ με τις οφειλές του ΕΦΚΑ.

Σχετικά με τι εκκρεμείς συντάξεις, εκτίμησε ότι μετά το Δεκαπενταύγουστο «θα έχουμε τελειώσει και με τις εκκρεμότητες του 2019». Για το 2020 έχει μείνει μόνο ένα 2,5% εκκρεμοτήτων και για το 2022 το 75% έχει ήδη πάρει σύνταξη. Μάλιστα, κατά τον ίδιο, είναι θέμα μηνών η καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023, λέγοντας πως είναι πιθανό να συμβεί την Πρωτομαγιά.

Ως προς το θέμα των παρακολουθήσεων, τόνισε ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα λάθος, που επισκιάζει το κυβερνητικό έργο. «Το λάθος αυτό τιμωρήθηκε. Είμαστε ανοιχτοί να πάρουμε κι άλλες πρωτοβουλίες και περιμένουμε προτάσεις», είπε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.