Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision – Η θέση που «δείχνουν» τα στοιχήματα για την Ελλάδα

© amandatenfjord/ Instagram

Με την εμφάνιση της Tσεχίας θα ανοίξει απόψε στις 22:00 η αυλαία του 66ου μουσικού διαγωνισμού Eurovision που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας.
 
Το τραγούδι της Ελλάδας «Die Together» με ερμηνεύτρια την Αμάντα Γεωργιάδη θα παρουσιαστεί στην 17η θέση, μετά από το Βέλγιο και πριν από την Ισλανδία.

Το κομμάτι είναι μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.
 
Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Σε ποια θέση δείχνουν τα στοιχήματα την ελληνική συμμετοχή

Το μεγάλο φετινό φαβορί είναι η Ουκρανία, για πολλούς λόγους. Την ώρα που όλες οι αποστολές προετοιμάζονταν σε κλίμα χαράς και γιορτινής διάθεσης για τη συμμετοχή τους, οι Ουκρανοί Kalush Orchestra – που εκπροσωπούν τη χώρα με το τραγούδι Stefania – ζητούσαν ειδική άδεια από την κυβέρνηση για να ταξιδέψουν έξω απ´τη χώρα, λόγω του πολέμου.

Δεύτερο φαβορί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, με το «Space Man» του Σαμ Ράιντερ.

Τρίτο φαβορί είναι η Σουηδία. Η Κορνέλια Γιάκομπς ερμηνεύει το τραγούδι «Hold me closer», εντυπωσιάζοντας με την καθαρότητα της φωνής της.

Η Ελληνική συμμετοχή βρίσκεται – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις και προγνωστικά – στην 8η θέση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.