Ζάκυνθος: Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» μετά το σεισμό των 5,4 Ρίχτερ [vid]

Την προσοχή των σεισμολόγων προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Από τον σεισμό, αποκολλήθηκαν βράχοι στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, με το λιμεναρχείο Ζακύνθου να απαγορεύει για προληπτικούς λόγους την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο:

©Bożena Bielesz – Facebook

Υπενθυμίζεται πως το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου και είχε εστιακό βάθος 11,6 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Ζάκυνθο προκάλεσε μικρής έκτασης κατολίσθηση η οποία είναι ενδεικτική της επικινδυνότητας της κατάστασης στην περιοχή του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη στην περιοχή δηλαδή οι τρεις ζώνες προστασίας στην παραλία.

Ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι οι αρμόδιοι παράγοντες της περιοχής θα πρέπει να εφαρμόζουν τα μέτρα και να υποδεικνύουν στους τουρίστες να είναι προσεκτικοί.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.