Ζαχάροβα: Αντιρωσική η στάση της Ελλάδας

©MFA Russia – Twitter

Δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας έκανε η Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

«Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών» υποστήριξε η ίδια, σύμφωνα με το TASS.

 

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπαίνει στην ίδια μοίρα με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», πρόσθεσε. «Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το οχυρό του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ», δήλωσε.

«Μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», εξήγησε.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας», ανέφερε η Ρωσίδα αξιωματούχος. «Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», κατέληξε

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.