Υπουργείο Πολιτισμού: «Οργανωμένη μαζική εισβολή μέλων του ΚΚΕ στην Ακρόπολη» 

Πανό από μέλη του ΚΚΕ στον βράχο της Ακρόπολης με συνθήματα κατά του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας, ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. (EUROKINISSI)

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού για την ανάρτηση πανό από τα μέλη του ΚΚΕ στην Ακρόπολη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

«Σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 07:00 π.μ., πριν από την έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για το κοινό, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη μαζική εισβολή μελών και στελεχών του ΚΚΕ.

Περισσότερα από 100 άτομα με σημαίες και διπλωμένα πανό παραβίασαν με τη χρήση λοστών, τόσο την κεντρική πύλη εισόδου όσο και την εσωτερική πύλη ασφαλείας. Στη συνέχεια, αγνοώντας τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού, ανάρτησαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης δύο πανό με συνθήματα “όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου” στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν μία ώρα αργότερα, συντεταγμένα, με αναφώνηση συνθημάτων, υπό τη συνεχή εποπτεία του φυλακτικού προσωπικού του χώρου και αστυνομικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στο άμεσο εξωτερικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος λειτούργησε κανονικά για το κοινό».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.