Υπουργείο Μετανάστευσης: Η HumanRights360 επιβεβαιώνει την κυβέρνηση για τον Έβρο

©EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης HumanRights360 για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώνεται η άποψη της κυβέρνησης για το περιστατικό.

Κάνοντας λόγο για «ψέμα περί νεκρού παιδιού στον Έβρο», το υπουργείο Μετανάστευσης σχολιάζει ότι η ανακοίνωση της ΜΚΟ «εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλευτήκαν το περιστατικό και πιο συγκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο».

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου επισημαίνει ακόμη ότι «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα».

«Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για το θέμα, η ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης καταλήγει με τη φράση: «Ιδού ο Έβρος…».

Νωρίτερα ο ιδρυτής της «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης, έκανε λόγο για εσφαλμένη πεποίθηση της οργάνωσης ότι οι 38 πρόσφυγες βρίσκοταν επί ελληνικού εδάφους. «Η οργάνωση μας δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, τη δημιουργία συνοριακού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ούτε άλλωστε αμφισβητεί τα σύνορα, μεταξύ των δύο χωρών», προσθέτει.

«Σκοπός είναι αποκλειστικά και μόνο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του εθνικού και διεθνούς δικαίου, καθώς και των θεσμοθετημένων διαδικασιών», συμπληρώνει.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.