ΥΠΕΞ: Συντετριμμένοι από την είδηση των πυροβολισμών στο Τέξας

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI

«Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση των φρικτών πυροβολισμών σε δημοτικό σχολείο στο Uvalde του Τέξας, που στοίχισε τη ζωή σε τόσα πολλά παιδιά», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.

«Αυτήν την ώρα της θλίψης, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στον λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την επίθεση στο Τέξας.

Τέξας: 21 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση στο σχολείο

Παραμένει ακόμη άγνωστο στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος να δολοφονήσει 19 μικρούς μαθητές και δύο ενηλίκους, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ τoυ Τέξας.

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, προτού το εγκαταλείψει και πάει στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ περί 19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο, τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς. Ο νεαρός δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, ο έφηβος έδρασε μόνος. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να συλλέξουν στοιχεία «για το προφίλ του», «τα κίνητρά του», «τους τύπους των όπλων που χρησιμοποίησε και αν τα κατείχε νόμιμα», σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άμποτ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες ως το Σάββατο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.