Ξεκινούν οι έρευνες της Exxon Mobil νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης

©Shutterstock

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των χθεσινών του δηλώσεων στάθηκε στις ενεργειακές έρευνες που πρόκειται να γίνουν.

«Ίσως αυτή τη φορά να αιφνιδιάσουμε εμείς την Τουρκία», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας τις σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να φέρει νέα δεδομένα στο ενεργειακό «παιχνίδι» της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με σεισμικές έρευνες οι οποίες ίσως δώσουν «ανάσα» στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας και της Ευρώπης γενικότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι έρευνες νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την «Εxxon Mobil» δεν είναι ένα μελλοντικό πλάνο, αλλά κάτι που ξεκινά άμεσα, τις προσεχείς ημέρες.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν η χώρα μας κάνει τίποτα στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες την ώρα που «η Τουρκία προαναγγέλλει συνεχώς έρευνες για υδρογονάνθρακες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως:

«Ίσως εδώ να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτή τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil. Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές-, ασχέτως της προσήλωσης την οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την Exxon Mobil τις επόμενες μέρες».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.