Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

©EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, το 2018, στη Βούλα.

 Το θύμα είχε δεχθεί πυρά από πιστόλι την ώρα που πλησίαζε το αυτοκίνητό του. Η δολοφονία είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Οι κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία είναι αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, με τον μικρότερο καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη ως δράστη της δολοφονίας και τον αδελφό του καταδικασμένο σε κάθειρξη 10 ετών για συνέργεια.

Oi δύο αδελφοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες . Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η χήρα του επιχειρηματία, Βικτωρία Καρύδα, η οποία είναι η πρώτη μάρτυρας.

H πολιτική αγωγή ανέφερε ότι έχει υποβάλλει αίτημα στις φυλλακές Κορυδαλλού, την ΕΛ.ΑΣ. και την Europol ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης. Στην κατάθεσή της η κα. Καρύδα είπε ότι από το υλικό κάμερας αναγνωρίζει τον πρώτο κατηγορούμενο ως τον δράστη του εγκλήματος.

«Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του…εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρό του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε» ανέφερε η μάρτυρας.

   Όταν ρωτήθηκε για δημοσιεύματα σε εφημερίδα της Αυστραλίας, που τον χαρακτήριζαν «γκάνγκστερ», η κα. Καρύδα απάντησε ότι ο σύζυγός της «ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.