Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για Εξεταστική με 142 «ναι»

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EYROKINISSI

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αποφάσισε η Βουλή.

Υπερ της πρότασης ψήφισαν 142 βουλευτές. Οι 157 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών».

Η επιτροπή θα διερευνήσει την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τις καταγγελίες για υποκλοπές και συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η επιτροπή θα αποτελείται από 29 βουλευτές και συγκεκριμένα 15 από την ΝΔ, 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από ΠΑΣΟΚ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα και τους ανεξάρτητους.

Η ΝΔ, δια Δημήτρη Καιρίδη, δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών». «Θεωρούμε χρήσιμο να υπάρξει επέκταση στο παρελθόν όχι για συμψηφισμούς ή για να παραγκωνιστεί το μείζον που είναι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη αλλά για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ» είπε σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Καιρίδης για να προσθέσει ότι «ο κ. Ανδρουλάκης υπήρξε θύμα βάναυσης παραβίασης της ιδιωτικότητάς του».

O ίδιος σημείωσε πως «Κάποιοι, έχοντας αποτύχει εδώ και χρόνια να ανακάμψουν στερούμενοι από προτάσεις θεωρούν ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους. Αλίμονο αν όλοι μας μείνουμε στο μικροκομματικό μας συμφέρον και αγνοήσουμε το μεγάλο και το εθνικό και αλίμονο κύριοι του ΠΑΣΟΚ αν επιτρέψουμε στους υποκριτές που δεν δίστασαν το 2016 όχι απλώς να υποκλέψουν αλλά και να δημοσιοποιήσουν στην κομματική τους εφημερίδα την Αυγή τα e-mail του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας την παραμονή της έκδοσης για τις τηλεοπτικές άδειες να καπελώσουν τη διαδικασία».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε: «Στην περίπτωση Ανδρουλάκη ή υπήρχε λόγος και ήταν νόμιμη η παρακολούθηση και άρα δεν μπορεί να ήταν λάθος είτε δεν υπήρχε εξαρχής κανένας λόγος Εθνικής ασφάλειας άρα η παρακολούθηση ήταν εξαρχής παράνομη».

Ο Χάρης Καστανίδης συμφώνησε στην διεύρυνση του ερευνητικού πεδίου της υπο εξεταστικής, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι καταγγελίες του ΚΚΕ . Ο ίδιος τόνισε πως η εξεταστική «θα ερευνήσει τις υποθέσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, άλλων προσώπων ενδεχομένως της ίδιας περιόδου αλλά και την υπόθεση του ΚΚΕ».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.