Το εντυπωσιακό με το πρόγραμμα Artemis είναι η δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων εξοπλισμού, κάτι που σημαίνει ότι οι αστροναύτες θα μπορούν να παραμείνουν περισσότερο στο Διάστημα και να προετοιμαστούν καλύτερα για μελλοντικές αποστολές στον Άρη.
Tρεις Κινέζοι αστροναύτες συμπληρώνουν τις δύο πρώτες εβδομάδες (από τις συνολικά 24) της παραμονής τους στον κινεζικό Διαστημικό Σταθμό Tiagong, στον οποίο θα δουλεύουν για την επέκταση του.
Εκτός απροόπτου, η Luna 25 σκοπεύει να βρεθεί κοντά στον κρατήρα Boguslawsky, στο νότιο πόλο και εάν τα καταφέρει, θα είναι η πρώτη που θα φτάσει σε αυτήν την περιοχή της Σελήνης, όπου εικάζεται ότι υπάρχει παγωμένο νερό στους κρατήρες και που θεωρείται το κατάλληλο σημείο για να κατασκευαστεί μια μελλοντική βάση.
Τον Αύγουστο είναι προγραμματισμένη και η αποστολή Chandrayaan-3 της Ινδίας, η οποία για δεύτερη φορά (μετά την αποτυχία της Chandrayaan-2 το 2019) θα επιχειρήσει να προσσεληνωθεί και να στείλει όχημα για μετρήσεις και πειράματα στη σεληνιακή επιφάνεια.
Μεγάλος διαστημικός παίκτης είναι και η Ιαπωνία, η οποία φιλοδοξεί μέσω του SLIM (Smart Lander for Investigating the Moon), να πραγματοποιήσει μια προσσελήνωση το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2023.
Πάντως από όλες τις αποστολές, αυτή που αναμένουν με ενθουσιασμό οι επιστήμονες είναι της Νότιας Κορέας. Το νοτιοκορεάτικο όχημα, το οποίο θα εκτοξευθεί τον ερχόμενο Αύγουστο, θα τεθεί σε τροχιά 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια και στόχος του είναι να «κοιτάξει» τη μόνιμα σκοτεινή πλευρά και να χαρτογραφήσει όλη τη Σελήνη.
Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν την πρώτη τους αποστολή (η πρώτη του αραβικού κόσμου) στη Σελήνη με ένα rover που ονομάζεται Rashid και το οποίο αναμένεται να εκτοξευθεί τον Οκτώβριο του 2022.