Βασιλακόπουλος: Σύσταση για εμβολιασμό με την τέταρτη δόση στους άνω των 30 ετών

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Υπέρ της τέταρτης δόσης στους άνω των 30 ετών τάσσεται ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ.

«Τα κρούσματα υπάρχουν γιατί αφενός επικράτησε η μετάλλαξη Όμικρον 4 και Όμικρον 5 και αφετέρου γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έγινε η τρίτη δόση του εμβολίου και η ανοσία έχει μειωθεί», ανέφερε στην ΕΡΤ, σχετικά με τον κορονοϊό.

«Άρα η δικιά μου άποψη είναι όσοι περισσότεροι Έλληνες πάνω από τα 30 να κάνουν την τέταρτη δόση, αυτό μόνο καλό θα κάνει και καμία επιπλοκή δεν έχει», σημείωσε. Το πιο εξελιγμένο εμβόλιο θα έρθει τον Οκτώβριο. Αυτός που θα κάνει τώρα την τέταρτη δόση, δεν θα του απαγορευτεί να κάνει την πέμπτη, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Με ξεπερνάει σαν άνθρωπο και σαν επιστήμονα, ν’ ακούω την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τη μία μέρα να ανοίγει τη δόση για τους 30 και πάνω και την επόμενη μέρα να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις ότι μόνο όσοι είναι πάνω από 70 πρέπει να κάνουν και όσοι είναι πάνω από 60 και είναι ευπαθείς. Αυτά δεν έχουν καμία λογική, προκαλούν σύγχυση στον κόσμο και λάθος μήνυμα δίνουν», υπογράμμισε.

«Από τους 95 διασωληνωμένους αυτή τη στιγμή, οι 40 είναι κάτω από τα 65, άρα το να φροντίσουμε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να αυξήσουμε την προστασία, έστω και αν αυτή δεν είναι απόλυτη, είναι κοινή λογική. Όπως είναι κοινή λογική, όπου υπάρχει συνωστισμός να βάλω τη μάσκα μου, δεν παθαίνω τίποτα», είπε για τους διασωληνωμένους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.