Βαρβιτσιώτης: Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

«Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίοδο να επιδεικνύουμε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Διεθνοποιούμε τις προκλήσεις και έχουμε προχωρήσει σε ένα γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα με την απόκτηση οπλικών συστημάτων τα οποία θωρακίζουν την άμυνα της χώρας», πρόσθεσε στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό είναι που ζητάει και ο ελληνικός λαός, ο οποίος στηρίζει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με οπλικά συστήματα «τα οποία δεν είχαν φανταστεί ότι θα έχουν στη διάθεσή τους, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με τόσο διαφανείς διαδικασίες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η Ευρώπη έχει αντιληφθεί πλέον πως η Τουρκία αποτελεί σύμμαχο α λα καρτ για τη Δύση και πληθαίνουν οι εταίροι στην ΕΕ που προβληματίζονται από την άρνηση της ‘Αγκυρας να κυρώσει τις συμφωνίες προσχώρησης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας και από την άρνησή της να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Όπως είπε, αυτό ισοδυναμεί με παραβίαση των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι το ενεργειακό θα βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.