Βαρουφάκης: «Είμαστε ανοικτοί για συγκυβέρνηση αρκεί ο διάλογος να γίνει πριν τις εκλογές»

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε από τη Βουλή πως είναι «ανοικτός» για συνεργασίες, εάν συμφωνηθούν πριν την προσφυγή στις κάλπες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου «Όλοι ξέρουμε ότι μάλλον θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Διαφωνεί κανείς ότι μια συμμαχική κυβέρνηση πρεπει να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα; Δεν νομίζω, αν δεν έχει πρόγραμμα θα είναι επικίνδυνη. Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να προκύψει σε 3 ημέρες μετά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς λέμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο αλλά πριν τις εκλογές. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη θα είμαστε εδώ για να σας μαυρίσουμε όλους», πρόσθεσε όσον αφορά πιθανή συνεργασία πριν από τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΜέΡΑ25. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει:

«Με τον κ. Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική. Η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή. Αντιθέτως, να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή.

Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση πέντε σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη, για να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.