UEFA: Πρώτος στις αποκρούσεις ο Κουρτουά – Βλαχοδήμος και Αθανασιάδης στην πεντάδα

©LATO KLODIAN / EUROKINISS

Ο τερματοφύλας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τιμπό Κουρτουά με τις αποκρούσεις του ήταν ένας από τους παίκτες της  «βασίλισσας» που την οδήγε στην κατάκτηση του 14ου Champions League.

Βάσεi στατιστικών ήταν ο πρώτος σε αποκρούσεις, έχοντας 9 μόνο στον μεγαλό τελικό που κράτησε ανέπαφη την εστία του κόντρα στην Liverpool, μια ομάδα γνωστή για τις επιθετικές αρετές της. Οι επεμβάσεις του αποδείχθηκαν σωτήριες αφού ένα γκολ χώριζε τους «Μαδριλένους» από το τρόπαιο έως την λήξη του αγώνα.

Στην κορυφαία πεντάδα της λίστας που δημοσίευσε η UEFA ήταν δύο Έλληνες παίκτες, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος της Μπενφίκα και ο Γιώργος Αθανασιάδης της Σερίφ Τιρασπόλ. Με την Μπενφίκα ο Βλαχοδήμος έφτασε έως στην φάση του 8, ενώ ο Αθανασιάδης έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην φάση τον ομίλων, στην οποία η ομάδα του νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσο αφορά την λίστα, πρώτος ήταν ο Κουρτουά με 61 αποκρούσεις, δεύτερος ο Χερόνιμο Ρούλι της Βιγιαρεάλ με 41, ο  Βλαχοδήμος τρίτος με τον αριθμό των 38 αποκρούσεων, ενώ τέρτατος βγήκε ο Αθανασιάδης με τον ο Σιμόν Μινιολέ της Μπριζ να βγαίνει πέμπτος με 28.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.