Τζεντιλόνι: Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αποφασίσει για επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές του αερίου

©EU Economy & Finance – Twitter

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, αλλά δεν θα αποφασίσουν σχετικά με την επιβολή ενός ανώτατου ορίου στις τιμές του αερίου, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας.

«Αν αυτό συμφωνηθεί μεταξύ των κρατών μελών, η Επιτροπή θα ενεργήσει πολύ γρήγορα για να αναλύσει αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι είναι δύσκολο να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πότε θα υπάρξει οριστική απόφαση.

«Θα είναι ήδη ένα σημαντικό βήμα, αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δώσει το πράσινο φως στην Κομισιόν» για να επιβάλει ανώτατο όριο στις τιμές, δήλωσε ο Τζεντιλόνι.

Οι 27 θα συμφωνήσουν πως το πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα πρέπει να περιλαμβάνει και το εμπάργκο στο πετρέλαιο, όμως, σύμφωνα με το Reuters, στο προσχέδιο αναφέρεται πως η τελική συμφωνία δεν αναμένεται σήμερα, καθώς δεν υπάρχουν διαφωνίες σε ορισμένα «κομμάτια».

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί ότι το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα καλύπτει το αργό πετρέλαιο καθώς και τα προϊόντα πετρελαίου, που παραδίδονται από τη Ρωσία στα κράτη μέλη, με μια προσωρινή εξαίρεση για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών», αναφέρει το τελευταίο προσχέδιο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.