Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Ξεκαθαρίστε τη θέση σας για το θέμα των εκλογών

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών κάλεσε, από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «κ. Μητσοτάκη, είναι καιρός να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα και να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας».

«Θαρρώ πως είστε ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που είναι παράγοντας πολιτικής αστάθειας στον τόπο. Ζητάμε εκλογές εδώ και έξι μήνες, γιατί είστε μεγεθυντής και πολλαπασιαστής της κρίσης.

Κάθε μέρα που περνά φορτώνετε με βάρη και τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση Οι υπουργοί σας έχουν κατεβάσει τα μολύβια και οι βουλευτές σας ξέρουν ότι ένας στους δύο δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά» σημείωσε.

Έκανε λόγο για διπλωματική ήττα της χώρας στη Μαδρίτη, για Βατερλώ στην υπόθεση Novartis, ενώ μίλησε και για «στραπάτσο» στο Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την στάση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Γίνεστε ένας νέος Παπάγος, πιστός και δεδομένος σύμμαχος που δεν διεκδικεί τίποτα και παραδίδει δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά. «Ειλικρινά πώς το καταφέρατε αυτό με το Turkaegean;» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Απέναντι στις προκλήσεις του Ερντογάν είμαστε ενωμένοι, απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας θα είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.