Τουρκία: Διάβημα για την παρουσία τεθωρακισμένων σε ελληνικά νησιά

©Ragıp Soylu – Twitter

Η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ για ανάπτυξη από την Ελλάδα αμερικανικών τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Χίο.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Η Άγκυρα κοινοποίησε στις ΗΠΑ σημείωμα διαμαρτυρίας, μέσω του οποίου απαιτεί από την Ουάσινγκτον να σεβαστεί το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να λάβει μέτρα για την αποφυγή παραβίασης του καθεστώτος.

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική Hürriyet ισχυρίζεται ότι η Αθήνα στρατιωτικοποιεί νησιά, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη Λέσβο και τη Σάμο, που τραβήχθηκαν από τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη.

Οι φωτογραφίες φέρονται να τραβήχθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και να δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.