Το Netflix έχασε ακόμη σχεδόν 1 εκατομμύριο συνδρομητές

@pixabay

Και στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 η δημοφιλής πλατφόρμα έχασε σημαντικό αριθμό συνδρομητών.

Καθοδική πορεία εμφάνισε η πλατφόρμα από το πρώτο τρίμηνο του 2022 όταν και έχασε 200.000 συνδρομητές, απώλεια που σηματοδότησε την πρώτη μείωση συνδρομητών στην πλατφόρμα από το 2011.

Πάντως, η πτώση ήταν ακόμη μεγαλύτερη στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς το Netflix έχασε 970.000 συνδρομητές παγκοσμίως. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια συνδρομητών στην ιστορία του Netflix. Βέβαια, υπολογιζόταν πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι χρήστες που θα αποχωρούσαν από το Netflix θα ήταν 2 εκατομμύρια. 

Πιο συγκεκριμένα, το Netflix έχασε 1.3 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά, άλλους 770.000 στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, παρέμεινε σε σταθερά επίπεδα στην Λατινική Αμερική, ενώ απέκτησε 1 εκατομμύριο νέους συνδρομητές στην Ασία.

Έτσι, αυτή την στιγμή το Netflix έχει 220.67 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, κρατώντας ακόμη τα ηνία της πρώτης θέσης στις πλατφόρμες streaming, παρά την εμφάνιση νέων πλατφορμών όπως η Disney+, το Amazon Prime, η Apple TV+,το HBO κα.

Το Netflix για να αποτρέψει την περαιτέρω μείωση συνδρομητών, προσθέτει μια έξτρα χρέωση για το μοίρασμα κωδικών συνδρομής σε παραπάνω χρήστες σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ λανσάρει και μια νέα, φθηνότερη εκδοχή του, η οποία όμως θα περιλαμβάνει διαφημίσεις μέσα στην πλατφόρμα. 

Με πληροφορίες από το Consequence of Sound.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.