Την ενοχή του «δρ Κόντου» για έξι ανθρωποκτονίες με δόλο ζήτησε ο εισαγγελέας

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του «δρ Κόντου» για έξι ανθρωποκτονίες με δόλο.

Όπως είπε:

«Προκάλεσε την απόφαση αυτοί οι άνθρωποι να αυτοκτονήσουν. Τους χρησιμοποιούσε ως όργανά του. Ο ίδιος ήταν η κεντρική μορφή του εγκλήματος, ήταν ο έμμεσος αυτουργός του θανάτου των 6 καρκινοπαθών. Αποδείχτηκε κατά την κρίση μου ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε την ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος 6 καρκινοπαθών, ανάμεσά τους δυο ανηλίκων παιδιών. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου έχει αιτιώδη σχέση με το θάνατο των έξι αυτών ανθρώπων.

Αφού τους παραπλάνησε ότι είναι γιατρός, προκάλεσε την απόφασή τους είτε να διακόψουν, είτε να μην ακολουθήσουν την ενδεδειγμένη θεραπεία και στη συνέχεια τους παραπλανούσε για την πορεία της υγείας τους. Ακολούθησε ένα ιδιαίτερα μελετημένο modus operandi.

Αποδείχτηκε ότι και στις έξι αυτές περιπτώσεις, υπήρχαν αποδεκτές ιατρικές θεραπείες που μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία του καρκίνου ή να παρατείνουν τη ζωή του ασθενή. Η πράξη του να τους πείσει να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι εκείνη που τελικά προκάλεσε το θάνατο τους».

Νωρίτερα είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου και για το αδίκημα της απάτης σε βάρος 36 ασθενών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.