Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή στον οδηγό που κατέβασε 12χρονο από το λεωφορείο επειδή δεν φορούσε μάσκα

©tommyvideo – Pixabay

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 58χρονο οδηγό που κατέβασε 12χρονο από το λεωφορείο, επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο οδηγός είναι ένοχος για έκθεση σε κίνδυνο ζωής. Του αναγνωρίστηκε, ωστόσο, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Ο πατέρας του ανήλικου είχε κάνει μήνυση που οδήγησε στη σύλληψη του 58χρονου. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

«Το παιδί ανέβηκε χωρίς μάσκα. Δεν του έκανα παρατήρηση. Στο Μελισσοχώρι ανέβηκε πολύς κόσμος, δεν φορούσαν μάσκα. Τους έκανα σύσταση. Ο 12χρονος έβαλε τη μπλούζα του στη μύτη, αλλά του είπα ότι δεν είναι σωστό αυτό. Δεν τον είδα ότι κατέβηκε. Είχε περίπου 30 άτομα μέσα στο λεωφορείο. Και παρακάτω είχε επιβάτες χωρίς μάσκα, αλλά δεν τους έκανα παρατήρηση, ούτε σταμάτησα το λεωφορείο για να κατεβούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οδηγός.

«Tο συμβάν θεωρείται λήξαν αφού το παιδί είναι καλά», είπε ο πατέρας. Ο ίδιος ανασκεύασε μέρος των όσων είχε καταγγείλει λέγοντας ότι ο οδηγός δεν κατέβασε το γιο του, «απλά το παιδί θεώρησε ότι πρέπει να κατέχει μάσκα» του. «Ταράχτηκε, δεν είχε μονάδες και ξεκίνησε να γυρίσει με τα πόδια στον προορισμό του», κατέθεσε.

Κατά της απόφασης ο 58χρονος άσκησε έφεση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.