Θεοδωρικάκος: Τα σύνορά μας στον Εβρο είναι απροσπέλαστα

@ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Μήνυμα προς την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά, πως η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός δεν θα επιτρέψουν να περάσει κανείς παράνομα από τον Έβρο καθώς τα σύνορα φυλάσσονται με αποφασιστικό τρόπο 24 ώρες το 24ωρο, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός τόνισε ότι «η Τουρκία εφαρμόζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας στον Έβρο, επιχειρώντας μία βάναυση, ανήθικη, παράνομη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράτυπων, παράνομων μεταναστών, τους οποίους ουσιαστικά τους σπρώχνει από τον Έβρο να περάσουν στην Ελλάδα, να περάσουν στην Ευρώπη», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο τον Αύγουστο απετράπη η είσοδος 40.000 παράτυπων μεταναστών και από την αρχή του χρόνου πάνω από 150.000.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τους μετανάστες που ανέφεραν οι Τούρκοι ότι δήθεν βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο, χωρίς να βρεθεί κανείς, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για τακτικισμούς και προβοκάτσιες και υπογράμμισε:

 «Οι γείτονές μας δυστυχώς προκαλούν, κάνουν τακτικισμούς, στήνουν προβοκάτσιες. Προχθές δυο-τρεις φορές έκαναν ΝΟΤΑΜ προς την ελληνική πλευρά ότι δήθεν βρίσκονταν μετανάστες σε κάποια νησίδα η οποία ήταν από την ελληνική πλευρά του Έβρου. Εμείς ως σοβαρό και αξιόπιστο κράτος, ελέγχουμε και κάνουμε διαδικασίες έρευνας σε κάθε περίπτωση, δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτούς τους εκατοντάδες μετανάστες. Προφανώς δεν έχει περάσει κανένας από τον Έβρο και θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ανελλιπώς, με αποφασιστικό τρόπο τα σύνορα φυλάσσονται από την Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό και αυτό νομίζω ότι ο κύριος Ερντογάν και η τουρκική πλευρά οφείλει να το παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη της».

Στη συνέχεια ο υπουργός είπε ότι «επειδή ο κύριος Ερντογάν γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί στην πράξη να εφαρμόσει μία πραγματική στρατιωτική απειλή σε βάρος της Ελλάδας, εργαλειοποιεί βάναυσα δυστυχισμένους ανθρώπους προκειμένου να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα» και τόνισε:

 «Η Ελλάδα είναι ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου, εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά της είναι απροσπέλαστα. Έρχονται νύχτα, εργαλειοποιούν με ανήθικο τρόπο ανθρώπους, αλλά δεν περνάνε!».

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι οι στρατιωτικές απειλές του Ερντογάν ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση σημειώνοντας:

 «Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική απειλή, πιστεύω ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία. Δεν ξέρω αν θα ζήσουν καλύτερα οι Τούρκοι, δεν ξέρω αν ο τούρκικος λαός περνά καλύτερα με αυτές τις απειλές, αλλά οι απειλές δεν υπάρχουν Έλληνες που να τους πτοούν και να τους φοβίζουν και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Τούρκος Πρόεδρος αυτό».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.