Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο μέσα σε ένα 24ωρο

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στην αποκάλυψη ότι 1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να μπουν στην Ελλάδα την Πέμπτη, προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Θεοδωρικάκος .

Όπως δήλωσε ο υπουργός, υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε,

«Μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι « πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Επίσης για τη νησίδα στον Έβρο όπου εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, παρουσιάσε επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ που, όπως υπογράμμισε, αναφέρει ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.