Θεοδωρίδου: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια καλύπτουν τα νέα στελέχη κορονοϊού

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Τα κρούσματα με covid στα παιδιά αυξήθηκαν το 2022 με την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος,

Η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι και στη χώρα μας παρατηρήθηκε αύξηση προσέλευσης παιδιών στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στα οφέλη των επικαιροποιημένων εμβολίων, λέγοντας ότι αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί. Η ίδια επισήμανε ότι «σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι νέες παραλλαγές αποτελούν νέο τμήμα της μετάλλαξης Όμικρον. Επιβάλλεται στενή επιτήρηση της εξέλιξης, δεν είναι όμως αιτία να αναβαθμιστεί η σημασία τους από παραλλαγές ενδιαφέροντος σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας».

«Επιβάλλεται στενή επιτήρηση της εξέλιξης, δεν είναι όμως αιτία να αναβαθμιστεί η σημασία τους από παραλλαγές ενδιαφέροντος σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας» είπε.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι η επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5-11 ετών, που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους.

Σχετικά με τον εμβολιασμό βρεφών και νηπίων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε πως  τα εμβόλια έχουν παραληφθεί οι γονείς θα ειδοποιηθούν ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.