Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Καταλογισμός ευθυνών στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

©Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη ότι ο 49χρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος έχασε την ζωή του επειδή δεν τον περιέθαλψαν στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, όπου είχε σπεύσει το βράδυ της Τετάρτης.

Σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, όπως αναφέρει το tempo24.news, ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος θα υποβάλει την παραίτησή του, όπως άλλωστε του ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή από τον οποίο ζήτησε να τον διευκολύνει και να παραιτηθεί από την θέση του, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμιά ένσταση από τον Ηλία Θεοδωρόπουλο. Έτσι σήμερα αναμένεται να φθάσει στο υπουργείο του e-mail με την παραίτησή του.

Ευθύνες αναμένεται να καταλογιστούν και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, όταν ο 49χρονος έφθασε στο νοσοκομείο η νοσοκόμα στα ΤΕΠ δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, απλά του είπε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου, που είχε εφημερία για να τον δει γιατρός.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη.

Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε χθες την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, μετά τον θάνατο του 49χρονου. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, σε αργία θα τεθούν όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας, ο Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα που διενεργήθηκε, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε εκείνη την ώρα, περισσότεροι από 70 ιατροί βρίσκονταν σε εφημερία. Ετσι, ο υποργός ζήτησε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που πέραν των ευθυνών του νοσηλευτικού προσωπικού θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ζήτησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αφού έλαβε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», ζήτησε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να αποδοθούν ευθύνες.

Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα, με το pelop.gr, όταν ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα, μόλις λίγα λεπτά αφού είχε εξέλθει από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με την οικογένεια του 49χρονου, ο άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Συγγενικό του πρόσωπο τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου, όμως λίγο μετά ο 49χρονος «κατέληξε», στο κάθισμα του συνοδηγού.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.