Θανάσης Πατριαρχέας: «Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι στο νέο ξεκίνημα της μυθοπλασίας»

Από τον «Σασμό» στην «Αγρια Γη» και στο μεταξύ περιοδεία σ’όλη την Ελλάδα με τη «Μεγάλη Πλεκτάνη». Ο νέος ηθοποιός αγαπά εξίσου το θέατρο και την τηλεόραση κι ετοιμάζεται για μια νέα, γεμάτη καλλιτεχνική περίοδο…

Συνέντευξη στην Ισμα Τουλάτου για το ActionPress

Ο Θανάσης Πατριαρχέας ανήκει στους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς που έχουν διαγράψει ήδη αξιόλογη διαδρομή τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση όπου τα τελευταία χρόνια τον έχουμε δει σε κάποιες από τις δημοφιλέστερες σειρές με αποκορύφωμα τον φετινό «Σασμό» από τη συχνότητα του Alpha. Μπορεί ο γιατρός Αγγελος Βρουλάκης – ο ήρωας που υποδύθηκε – να μη συνεχίζει στη δεύτερη, πολυαναμενόμενη σεζόν του σήριαλ αφού έπεσε νεκρός στο φινάλε της πρώτης, ωστόσο τα σχέδια του ηθοποιού για το άμεσο μέλλον είναι πολλά και υποσχόμενα.

Φέτος το καλοκαίρι περιοδεύει σ΄ όλη  την Ελλάδα με την κωμωδία του Jordi Galceran «Η μεγάλη πλεκτάνη», ένα έργο όλο ανατροπές κι εκπλήξεις.

 Η νέα καλλιτεχνική περίοδος θα τον βρει στο θέατρο «Βέμπο» ενώ τηλεοπτικά θα συμμετάσχει στη νέα καθημερινή, δραματική  σειρά του ΣΚΑΪ με τίτλο «Aγρια Γη» το σενάριο της οποίας υπογράφει η Μαρία Γεωργιάδου , τη σκηνοθεσία ο Χάρης Μαζαράκης και ο Λίνος Χριστοδούλου, ενώ στο καστ συμμετέχουν πλήθος γνωστών ηθοποιών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την εν λόγω σειρά,  ανθρώπινες σχέσεις, συμφέροντα, πάθη κι ακραίες καταστάσεις θα δοκιμάσουν καθημερινούς ανθρώπους… Κι ολ΄αυτά ενώ σύντομα, όπως δηλώνει στη συνέντευξή του στο Action24Press,  ο Θανάσης Πατριαρχέας υπόσχεται νέα και από το «μέτωπο» του κινηματογράφου…

-Ας ξεκινήσουμε από το θέατρο κι από την τωρινή εμφάνισή σας. Να πούμε μια κουβέντα για το έργο και για τον ρόλο σας;

Η μεγάλη πλεκτάνη, μια ξεκαρδιστική κωμωδία σύγχρονη, δροσερή, κατάλληλη για καλοκαιρινό βράδυ και βάλσαμο ψυχής με γέλια και καλή διάθεση. Βλέπουμε τον βίο και τη πολιτεία ενός ξεπεσμένου πολιτικού και την πλεκτάνη που του στήνουν 4 κομπιναδόροι. Οι ανατροπές που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ατάκα θα φέρουν τα πάνω κάτω και θα αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Πρωταγωνιστούν ο Λεωνίδας Κακούρης, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Χάρης Γρηγορόπουλος και η Κατερίνα Νικολοπούλου ενώ η σκηνοθεσία είναι του Σταύρου Στάγκου. Εγώ υποδύομαι τον Μανόλο έναν πληρωμένο δολοφόνο που τελικά μόνο αυτό δεν είναι! Ξεκινήσαμε στο θερινό θέατρο Λαμπέτη για δυο εβδομάδες και τώρα πλέον βρισκόμαστε σε περιοδεία, κυριολεκτικά σ όλη την Ελλάδα!

– Τα τελευταία χρόνια γίνατε ευρύτερα γνωστός από την τηλεόραση με αποκορύφωμα τη φετινή εμφάνιση στον ρόλο του Άγγελου, στον «Σασμό». Τι σημαίνουν για σας όροι όπως η φήμη και η αναγνώριση;

Για μένα σημαίνουν κάτι οι όροι οικογένεια, φιλία, ευγένεια, ανθρωπιά. Είναι επικίνδυνες λέξεις η φήμη και η αναγνώριση που αν τους δώσεις παραπάνω σημασία απ’ αυτή που τους πρέπει, θα σε καταπιούν.

– Περιμένατε, αλήθεια, την τόσο μεγάλη απήχηση του σήριαλ; Πού την αποδίδετε;

Τη περίμενα από τη πρώτη στιγμή και ήταν τιμή μου που πήρα μέρος σ αυτή τη δουλειά. Το είχα νιώσει απ’ τη στιγμή που έπιασα στα χέρια μου το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη. Την επιτυχία της σειράς την αποδίδω στη καλή συνεργασία των ανθρώπων μπροστά και πίσω απ’ τις κάμερες στην εξαιρετική χημεία των ηθοποιών και στο βιβλίο του Σπύρου που πάτησε πάνω του το σενάριο.

– Γενικά θα λέγατε ότι προτιμάτε ρόλους που είναι πιο κοντά στην ψυχοσύνθεσή σας ή κόντρα σ΄αυτήν;

Προτιμώ ρόλους που όταν τους πρωτοπάρω στα χέρια μου θα μου ψιθυρίσουν κάτι και στο τέλος με πολλή δουλειά να έχει γίνει μια ωραία συνδιαλλαγή ψυχής.

Με τον Λεωνίδα Κακούρη στη «Μεγάλη Πλεκτάνη»

– Ποιο είναι το κριτήριο – ή τα κριτήριά σας- για ν΄αποδεχτείτε ή ν΄απορρίψετε μια δουλειά;

Δίνω μεγάλη σημασία στο έργο. Όταν το διαβάσω να μου κάνει «κλικ», να οραματιστώ κατευθείαν τη πλοκή και τους χαρακτήρες και να προσπαθήσω να τους ζωντανέψω στη φαντασία μου. Αν αυτός ο «χορός» μου αρέσει τότε έχει γίνει το πρώτο βήμα.

– Τα τελευταία 2-3 χρόνια γίνεται έντονη συζήτηση σχετικά με την επιστροφή της ελληνικής μυθοπλασίας στην τηλεόραση, τις προοπτικές της κλπ. Τι σκέπτεστε γι΄αυτό;

Είμαι ευγνώμων και τυχερός που βρίσκομαι σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα της μυθοπλασίας. Μετά από χρόνια σιγής γίνονται δουλειές άξιες παραγωγικά, με γερά σενάρια και φοβερούς ηθοποιούς που συστήνονται η «ξανασυστήνονται» στο κοινό. Έχουμε ανάγκη να γίνονται καλές δουλειές και γ αυτό προσπαθούμε όλοι και έχω πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

– Πόσο διαφορετική πρόκληση είναι για έναν ηθοποιό το θέατρο από την τηλεόραση; Αισθάνεστε ότι σας ενδιαφέρει κάτι απ΄τα δύο περισσότερο;

Με ενδιαφέρει γενικότερα η πρόοδος στη δουλειά μου. Η υποκριτική ως κλάδος εμπεριέχει και το θέατρο και την τηλεόραση και προσπαθώ να είμαι το ίδιο καλός και στα δυο.

– Ο κινηματογράφος σας ενδιαφέρει; Άραγε υπάρχει κάτι που θα σας κέντριζε ιδιαίτερα; Μια συνθήκη, ας πούμε, μια συγκεκριμένη συνεργασία, οτιδήποτε…

Όπως είπα με ενδιαφέρει η πρόοδος στη δουλειά μου άρα πως θα μπορούσα να μην ενδιαφέρομαι για τον κινηματογράφο, που ουσιαστικά μ’ αυτόν μεγάλωσα! Θα ήθελα στο άμεσο μέλλον να συνεργαστώ με δυο ανθρώπους και νομίζω με τον έναν θα γίνει σύντομα! Δυστυχώς, δεν είναι ανακοινώσιμο ακόμα γιατί βρίσκεται στα πρώτα στάδια της παραγωγής αλλά σε λίγο διάστημα θα έχουμε νέα! Ο ελληνικός κινηματογράφος έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια με λαμπρή πορεία και στο εξωτερικό.

– Σχέδια κάνετε, άραγε, στην καριέρα σας; Όνειρα; Αναρωτιέμαι αν αφορούν περισσότερο σε ρόλους ή σε συνεργασίες…

Τα όνειρα μου αρχίζουν και τελειώνουν με τα παιδιά μου και την οικογένεια μου. Από κει και πέρα ό, τι συνεργασίες ή ρόλοι έρθουν, μετά θα παρέλθουν.

– Το πρόγραμμά σας είναι ιδιαίτερα έντονο – γυρίσματα, πρόβες…Εχετε νιώσει να σας κουράζει ποτέ αυτή η δουλειά;

Με το χέρι στη καρδιά, όχι. Όταν κάτι σε γεμίζει, όσο κουραστικό και αν είναι σωματικά και ψυχικά πάντα βρίσκεις τρόπους αποσυμπίεσης.

– Ανεξαρτήτως της παραπάνω ερώτησης, τι είναι αυτό που σας ξεκουράζει εκτός δουλειάς;

Μια ωραία στιγμή με τα παιδιά μου. Ποιοτικό χρόνο με τη σύζυγο. Μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Ένα καλό βιβλίο. Μια ταινία. Μια ουσιαστική συζήτηση με έναν φίλο.

– Να πούμε μια κουβέντα για την επόμενη σεζόν;

Πέρα απ’ τη «Μεγάλη Πλεκτάνη» που όπως ήδη είπα ξεκίνησε από το θερινό Λαμπέτη και συνεχίζεται με περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα, απ’ τη νέα σεζόν, αναφορικά με το θέατρο θα βρίσκομαι στην παράσταση «Άντρες έτοιμοι για όλα» σε απόδοση της Θέμιδος Μαρσέλλου στο θέατρο Βέμπο με έναν εκλεκτό θίασο και τηλεοπτικά στη νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «Άγρια Γη». Ανυπομονώ.

Info:

«Η μεγάλη πλεκτάνη»

Kωμωδία του Jordi Galceran, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου

Με τους: Λεωνίδα Κακούρη, Δήμητρα Ματσούκα, Θανάση Πατριαρχέα, Χάρη Γρηγορόπουλο και Κατερίνα Νικολοπούλου.

Σταθμοί περιοδείας: Πρέβεζα (7/8), Λευκάδα (8/8), Αργοστόλι (9/8), Καβάσιλα (10/8), Καλαμάτα (11/8). Ακολουθούν και άλλες παραστάσεις ανά την Ελλάδα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.