Τέλος από την Euroleague ο Μπερτομέου

Παρελθόν από την θέση του CEO της Euroleague αποτελεί οριστικά ο Τζόρντι Μπερτομέου, καθώς το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, που συνεδρίασε την Πέμπτη (30/6) επικύρωσε το φινάλε της θητείας του Ισπανού παράγοντα από την θέση του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή της διοργάνωσης, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια. .

Έτσι οριστικοποιήθηκε το τέλος εποχής του Ισπανού παράγοντα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, με την Euroleague να μπαίνει, πλέον, σε μία νέα εποχή.

Στο πολύωρο συμβούλιο των μετόχων δεν έλειψαν οι αντιδράσεις, κυρίως από τις ισπανικές ομάδες, που χαρακτήρισαν την συνάντηση παράτυπη, λέγοντας πως όποια απόφαση παρθεί δεν θα μπορεί να έχει οριστικό χαρακτήρα. Οι υπόλοιποι μέτοχοι, όμως, ήταν αντίθετοι και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ, δεν τέθηκε ζήτημα ακύρωσης ή μη καταμέτρησης της ψήφου της, καθώς οι Μοσχοβίτες παραμένουν κανονικά μέτοχοι της Euroleague, παρά την μη συμμετοχή τους την επόμενη σεζόν, λόγω του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων.

Έτσι, η Euroleague μπαίνει σε μία νέα εποχή με τους μετόχους να καλούνται να αποφασίσουν για τον νέο τρόπο διοίκησης της Λίγκας και το ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν τα καθήκοντα του Μπερτομέου, στον οποίο, πάντως, έχει προταθεί να αναλάβει ρόλο εξωτερικού συμβούλου, τουλάχιστον για ένα μεταβατικό διάστημα της νέας τάξης πραγμάτων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.