Τέλλογλου: «Υπήρχαν ενδείξεις για παρακολούθηση των τηλεφώνων του Μητσοτάκη»

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο δημοσιογράφος, ανέφερε, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, πως «δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017.

Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο WikiLeaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό».

Σχολιάζοντας τις Ανδρουλάκη, ο ίδιος έκανε λόγο για «συνδυασμό νόμιμης συνακρόασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού», ενώ για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις παρακολουθήσεις αυτές, τόνισε πως «αυτά προκύπτουν από τις εταιρείες, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι μεταξύ των κυπριακών εταρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας υπάρχουν σχέσεις των μετόχων».

«Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator, αλλά το Pegasus που είναι ακριβότερο και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης αλλά εκ των υστέρων αφού έγινε ζημιά» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Θυμίζεται πως έχει κληθεί να καταθέσει στις 16 Αυγούστου και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.