Τελικά πόσα μυρμήγκια υπάρχουν στη Γη; -Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

©Pixabay

Έξι επιστήμονες «τόλμησαν» να υπολογίζουν τον αριθμό των μυρμηγκιών στη Γη.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα υπάρχουν περίπου 20 τετράκις εκατομμύρια μυρμήγκια στον πλανήτη.

Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε μία συνολική βιομάζα 12 μεγατόνων. Η βιομάζα των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερη από όλα μαζί τα πουλιά και τα θηλαστικά, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν βιομάζα 2 και 7 μεγατόνων, αντίστοιχα, ενώ είναι περίπου το 20% της βιομάζας της ανθρωπότητας.

Πιθανότατα τα μυρμήγκια να είναι αρκετά περισσότερα, καθώς οι επιστήμονες βάσισαν την εκτίμησή τους στα μυρμήγκια που φαίνονται στο έδαφος. Επίσης, τα στατιστικά στοιχεία για την Αφρική και τη Βόρεια Ασία είναι σχετικά περιορισμένα.

Οι ερευνητές από τη Γερμανία και το Χονγκ Κονγκ, με επικεφαλής τους βιολόγους Σαμπίνε Νούτεν και Πάτρικ Σουλτχάις του γερμανικού Πανεπιστημίου Γιούλιους Μαξιμίλιαν του Βίρστμπουργκ έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (Proceedings of the National Academy of Sciences-PNAS).

Ανέλυσαν δεδομένα από 489 έρευνες κι έκαναν υπολογισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση τα κατά τόπους δεδομένα. «Οποιοσδήποτε έχει δει τα μυρμήγκια και έχει συνειδητοποιήσει πόσα πολλά υπάρχουν, πιθανότατα έχει αναρωτηθεί τελικά πόσα υπάρχουν συνολικά, είναι ένα ερώτημα στο μυαλό των ανθρώπων», δήλωσε ο Σουλτχάις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.