Ταξιδέψτε στην Πάρο μέσα από την οθόνη σας

Στην Παροικιά κυριαρχεί η Παναγιά η Εκατονταπυλιανή. Ο μύθος λέει ότι πήρε αυτό τον τίτλο γιατί έχει 99 φανερές πόρτες και η τελευταία είναι κρυμμένη, θα ανοίξει όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη. Εδώ έρχονται προσκυνητές όλο το χρόνο να προσκυνήσουν και να τους ακούσει η Παναγιά.

Ο αντίποδας της Παροικιάς είναι το γραφικό λιμανάκι της Νάουσας, που το βράδυ ζωντανεύει και σε προκαλεί να το περπατήσεις.

Το νησί φημίζεται πολύ για τα γραφικά χωριά του τόσο τα παραθαλάσσια όσο και τα πιο ορεινά. Οι Λεύκες είναι στο δρόμο προς το Πίσω Λιβάδι και σε υψόμετρο 250 μέτρων, που για Κυκλάδες θεωρείται ορεινό, είναι ένα πολύ γραφικό χωριό στο οποίο μένουν μόνιμα αρκετοί κάτοικοι.

Οι χρυσαφένιες της παραλίες σε περιμένουν  να τις απολαύσεις  και το μοναδικό είναι ότι όλες είναι γεμάτες αλμυρίκια και σου προσφέρουν φυσική σκίαση. Για τους εναλλακτικούς και μποέμ,  η πρώτη επιλογή είναι η Αλυκή, το γραφικό μικρό ψαροχώρι με το βοτσαλάκι στην παραλία.

Ο Αμπελάς είναι μία ωραία επιλογή, έχει γαλαζοπράσινα νερά και θέα στη Νάξο.

Πιο κοσμικές παραλίες είναι η Χρυσή Ακτή και οι δύο παραλίες Santa Maria που μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις θαλάσσια σπορ, ενώ αν αποτύχεις, βουτάς στα καταγάλανα νερά με την χρυσαφένια άμμο.

Αλλες παραλίες που θα δοκιμάσεις είναι ο Λογαράς, η Λάγγερη και ο Φάραγγας – όλες οργανωμένες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.